Klä om, måla om

Gamla stolar

I hemmet vill man förstås alltid ha det så fint som möjligt. Man köper nya saker, möblerar om, fixar och tricksar. Men man behöver ju faktiskt inte alltid köpa nya saker, det går att återvinna gamla saker man redan har hemma med lite enkla tricks.

Vårt första tips är hur du kan få nytt liv i din gamla tygsoffa. Det är väldigt enkelt och kostar inte speciellt mycket att genomföra. Soffan kanske har tappat lite färg och blivit spilld på. Det du då gör är att du börjar med att mäta längd och djup på soffan. Därefter så går du till din närmaste tyghandlare och väljer ett tyg i den färg du vill att soffan skall vara och väljer också ett slitstarkt tyg – typ tyg man använder till sängöverkast.

När du kommit hem så sveper du helt enkelt tyget över soffan och fäster det på undersidan, rätar ut veck och kanter och där har du det – soffan är nästan som ny tack vare en liten kostnad och lite arbete.

Vårt andra tips kräver lite mer arbete, men blir minst lika bra. Du kanske har ett gäng köksstolar som du endera vill ha i ny färg eller samma färg för att den bleknat. Det du gör är följande:

Införskaffa sandpapper som du använder till att få bort gammal färg med och rispa upp stolarna, det gör att den nya färgen kan fästa. När du är färdig med detta så kan du torka av stolarna för att få bort allt damm. Därefter så tar du den nya färgen, som förslagsvis är vattenbaserad om du inte har möjlighet att arbeta utomhus en hel dag. Annan färg luktar rätt starkt. Låt det torka och sedan är du färdig!

Det här inlägget postades i Fixa och trixa, Hobby. Bokmärk permalänken.